Sıva Uygulamaları



SIVA UYGULAMALARI, Sıva uyulama işlemi duvara dayanıklılık kazandırmak, ses ve ısı yalıtımını sağlamak ve duvarların rutubet almasını önlemek için yapılır. Sıva uygulamalarında alçı ile yapılan sıvalar ve harç ile yapılan sıvalar bulunmaktadır. Harç ile yapılan sıvalar; kaba sıva(kara sıva) ve ince sıvadır. Bunun yanında serpme denilen işlem de bulunmaktadır. Serpme işlemi; duvara uygulanacak kara sıvanın, duvarda tutunabilmesi için yapılır. İnce, kaba ve serpme sıva uygulamalarının malzeme kullanım oranları farklıdır.
Özellikleri:
Serpme sıva:1 ölçek çimento, 3 ölçek kum
Kaba sıva:1 ölçek çimento, 2 ölçek toz kireç, 9 ölçek kum
İnce sıva: 1 ölçek çimento, 2 ölçek toz kireç, 11 ölçek kum

ALÇI SIVA UYGULAMALARI, Alçı sıva, duvar yapımında kullanılan tuğla, beton, brüt beton vb. malzemelerin ve kaba sıvaların üzerine yapılabilen sıva çeşididir. Alçı taşı düşük yoğunlukta, toksik olmayan, toprağın su tutmasını sağlayarak bitki ve hayvan yaşamını desteklerken aynı zamanda suda bulunan mikroorganizmaları absorbe eden bir maddedir. Bünyesinde barındırdığı Yanmaz ve dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle bina ve yangın sigortası otoriteleri tarafından da kabul görmektedir.
Özellikleri:
Perlitli Alçı Sıva:Isı yalıtımı ve ses yalıtımı kabiliyeti, pirizi ve işleme süreleri yükseltilmiş, gazbeton, briket, tuğla vb. yapı malzemelerinin üzerine uygulanabilen hazır sıva alçısıdır.
Perdahlı (saten) Alçı Sıva:En önemli özelliği uygulandığı yüzeyleri cam gibi parlak ve pürüzsüz hale getirmesidir. Duvarlarda ince sıva veya alçı sıvasının üzerine ve kirli ya da boyanmış yüzeylere uygulanabilen düzeltme sıvasıdır.

UYGULAMA ALANLARIMIZ
Restoranlar
Hastaneler
Alışveriş Merkezleri
Spor Salonları
Metrolar
Bankalar
Konferans Salonları
Prefabrik Yapılar
Sanayi Yapıları
Kapalı Kamu Alanları